Home

Opera steinvikholmen

Steinvikholm Castle - Wikipedia

301 Moved Permanently. openrest Trondheim symfoniorkester og opera har beveget seg langt utenfor Norges grenser i 2019, med en turne i Sør-Korea. Dette er virkelig en anerkjennelse av det høye nivået til Trondheim symfoniorkester og opera, og et spennende eksempel på at det finnes mye opera-aktivitet utenfor hovedstaden Opera Trøndelag, tidligere Steinvikholm Musikkteater, er et norsk distriktsoperaselskap med formål å fremme interesse og utbredelse av musikkteater regionalt med hovedvekt på opera.. Randi Spets er operasjef. Operaselskapet fikk Nord-Trøndelag fylkes kulturpris for 2008. Operaselskapet deltar i nettverket OperaNorge.. Operaen Olav Engelbrektsson på Steinvikholm Slott ble første gang. Operaen Olav Engelbrektsson blir for 20. gang oppført på Steinvikholm Slott. Innerst i Trondheimsfjorden har borgruinene i 470 år gjemt på en av de viktigste hendelser i Norgeshistorien; Maktspillet om landets politiske og religiøse trone med erkebiskop Olav Engelbrektsson i hovedrollen

Opera Trøndela

2012 Edvard Hoem Henning Sommerro Middelalder Nord-Trøndelag Norge Olav Engelbrektsson Opera Reformasjonen Steinvikholm slott Steinvikholmen Stjørdal atttraksjon cross cultural drama erkebiskop fortidsminne friluftsspel heritage kors krig kultur kulturarv medieval music musikk musikkteater norsk opplevelse religion spel theatr 2012 Edvard Hoem Henning Sommerro Middelalder Nord-Trøndelag Norge Olav Engelbrektsson Opera Reformasjonen Steinvikholm slott Steinvikholmen Stjørdal atttraksjon cultural drama erkebiskop fortidsminne friluftsspel heritage krig kultur kulturarv medieval music musikk musikkteater norsk opplevelse religion spel theatre ufre Allerede ved invitasjonen har plakater og bekjentgjøring vært preget av lun stemning med Grethe Lindseths unike bilde av Steinvikholmen i nordlys. Sunniva Unsgård som startet sin sangkarreiere med opera på Steinvikholm Slott er tilbake og skal fremføre Lucies arie Det er Steinvikholm slott på halvøya Skatval i Stjørdal kommune som er adressen for dagens utflukt. Vi svinger av E6 og manøvrerer oss nedover mot fjorden, og ender til slutt ved fjordkanten til Åsenfjorden, en fjordarm til Trondheimsfjorden Steinvikholm slott er en slottsfestning på Skatval i Stjørdal kommune i Trøndelag.Steinvikholm ligger i Åsenfjorden, en arm av Trondheimsfjorden.Slottet ble oppført av Norges siste katolske erkebiskop, Olav Engelbrektsson i Nidaros.På den tiden var slottet den sterkeste befestningen i landet, og det er det største byggverket oppført i norsk middelalder

Opera Trøndelag KIRSTEN FLAGSTAD - NORGES STØRSTE

Steinvikholm Castle (Steinvikholm slott) is an island fortress on the Skatval peninsula near Stjørdal in Trøndelag county, Norway.The castle was built over seven years, from 1525 to 1532, by Norway's last Roman Catholic Archbishop, Olav Engelbrektsson. Steinvikholm castle became a powerful fortification by the time it was built, and it is the largest construction raised in the Norwegian. Steinvikholm slott er en festning på holmen med samme navn i Skatval i Stjørdal kommune inne i Åsenfjorden, en arm av Trondheimsfjorden. Den hadde sin storhetstid fra 1525 til 1575, og ble oppført av Norges siste katolske erkebiskop, Olav Engelbrektsson, utenfor grenda Steinvik på Skatvalshalvøya.Byggingen av slottet ble tidligst påbegynt sommeren 1524, da erkebiskopen kom hjem fra sin. Steinvikholm slott er en festning fra senmiddelalderen i Stjørdal kommune.Den ligger på Steinvikholmen på Skatval, og ble oppført for erkebiskop Olav Engelbrektsson fra 1524 eller 1525 til 1532.Festningen er av en type som er vanlig i Europa, tilpasset til 1500-tallets artilleri.Slottet eies av Fortidsminneforeningen.. Erkebiskop Olav begynte byggingen i en urolig tid hvor det kunne bli. Ikke mer opera på Steinvikholmen Det blir ikke flere forestillinger av midnattsoperaen Olav Engelbrektsson på Steinvikholmen. Fortidsminneforeninga har satt foten ned fordi operaen skader de.

Ønsker seg opera på Steinvikholmen igjen Det er i år 25 år siden den første utendørsoperaen på Steinvikholmen ble arrangert. Den foreløpig siste var i 2015, men om et par år kan det igjen bli aktuelt Området finnes på kommunal grunn ikke langt borte i Håmmårsbukta. Stjørdal kommune har overtatt gamle Steinvik Lager - en naturperle. Her ligger det totalt 5000 kvm lagerplass. Dette området med 27 - 28 bunkerser vil være en fantastisk arena for opera og andre forestillinger. Håmmårsbukta egner seg utmerket for å bygge opp et amfi Kunstformen opera har gjennom sin over 400-årige historie vært utsatt for mange angrep, men overlevd dem alle Operaskolen ble stiftet i 2001 med formål å gjøre scenekunst av høy kvalitet tilgjengelig for barn og ungdom og samtidig motivere til videre steg innen faget. Operaskolen være en boltreplass innen scenekunst som gir barn og ungdom en positiv læring og opplevelse som er viktig for deres framtid. Uansett rolle senere i livet, er dett Steinvikholmen er ei øy i Åsenfjorden på nordsiden av Skatvalhalvøya i Stjørdal, Trøndelag. Her finnes slottsfestningen Steinvikholm fra 1532. Øya har bru til fastlandet, brygge og badested. En husmannsplass her på øya var bebodd frem til 1950-årene.

Opera Trøndelag - Wikipedi

 1. Ønsker seg opera på Steinvikholmen igjen . Det er i år 25 år siden den første utendørsoperaen på Steinvikholmen ble arrangert. Den foreløpig siste var i 2015, men om et par år kan det igjen bli aktuelt
 2. Vi rydder på Steinvikholmen. Vi tar ikke vare på alt, men dette kan sikkert noen andre ha gleden av, så det er bare å forsyne seg #GodSomme
 3. In 2011 Eir Inderhaug premiered the opera Teskjekjerringa (Mrs. Pepperpot) at Nordnorsk Opera, where she performed the title role as well as she sang Lucie in the opera Olav Engelbrektson at Steinvikholmen

20. år med Midnattsopera på Steinvikholm Slott ..

Astrid synger sopran, og opera og musikaler ligger hennes hjerte nært. - Revyen har fått navnet Operevy, noe som på den ene siden gjenspeiler at Astrid har både interesse og erfaring med opera, mens revysjefen kanskje mangler begge deler, forklarer Fosmo med et glimt i øyet og legger til at revy blir det i alle fall, og det med både operasvisker og skrått blikk på mange ting Selv om det ikke er noen opera på Steinvikholmen i sommer, tar ikke Opera Trøndelag ferie av den grunn. Operagalla og Sommer i Tyrol står på plakaten i august. Operasjef Randi Spets inviterer til både operagalla og lystspill på Ersgard i sommer Steinvikholm var en befestning på en holme i Åsenfjorden (Trondheimsfjorden), Stjørdal kommune, Trøndelag. Den ble anlagt av erkebiskop Olav Engelbrektsson i 1520-årene, og brutt ned etter den nordiske sjuårskrigen i 1563-1570. Ruinene er utgravd i nyere tid. Navnet har opprinnelig visstnok vært Stein, brukt om den holmen slottet lå på

I Trondheimsfjorden ligger restene av det som en gang var Norges første og eneste middelalderslott. Steinvikholm slott ble bygd av den siste, katolske erkebiskopen i Norge, Olav Engelbrektsson -Det blir ikke opera på Steinvikholmen i år, men vi får ser når vi kommer tilbake med fullskala opera ute. Det er det styret som må bestemme når de legger langtidsplaner, sier operasjef Randi Spets. Disse konkurrerer om publikummet, og styret i Opera Trøndelag valgte å legge årets store satsning til Kimen like før påske Jeg var først statist i Operaen Olav Engelbrektsson og det var slik en magisk opplevelse at jeg meldte meg inn i operaskolen med en gang! Operaskolen har vært med på å definere mange av valgene jeg har tatt i mitt liv og også vært med på å forme den jeg er i dag

Opera Steinvikholmen Bente Haarstad Photograph

Opera Trøndelag, Stjørdal, Norway. 3,6 k liker dette. Opera Trøndelags offisielle Facebook-side Operaadministrasjon i Stjørdal sentrum: Kjøpmannsgata 17 (Operaloftet) Tone Kummervold has done other operatic roles in Norway and abroad, including with the Opera Barga in Italy, Den Nye Opera in Bergen, Trondheim Musical Theatre and Steinvikholmen Musical Theatre. She has also performed in concerts with the Bergen Philharmonic Orchestra, the Norwegian Radio Orchestra and the Accademica Filarmonica Romana in Italy Har vært solist ved en rekke konserter og operaoppsetninger i Midt-Norge, blant annet under Olavsfestdagene, med Trondheim Symfoniorkester og ved operaen på Steinvikholmen. Ved operaen i Kristiansund har han sunget flere roller. Han har også vært engasjert ved den Norske Opera i Oslo, samt ved Ringsakeroperaen

Hver sommer de siste årene har det blitt oppført en opera om erkebiskop Olav Engelbrektson på Steinvikholmen. Operaen arrangeres av Steinvikholm Musikkteater og har blitt arrangert nesten hvert år siden 1992. Steinvikholm festning eies og drives i dag av Fortidsminneforeningen. Referanser ↑ Wallem, s. 22 ↑ Leirfall, s. 3 ↑ Walaker. Opera i fare Det ser mørkt ut for operaoppsetningen «Olav Engelbrektson» på Steinvikholm. Fortidsminneforeningen, som eier ruinene, vil ta vare på ruinene og føler seg overkjørt av operaen Steinvikholmen. Motivet her er Steinvikholmen som ligger i Skatval, Nord-Trøndelag. Denne borgen ble brukt mellom 1525 og 1575, og det arrangeres nå en opera der hvert år. Er godt fornøyd med dette bildet. Broen over leder deg gjennom bildet, samtidig som at vannet og himmelen står godt sammen. Fotograf Der spilles det opera, enten det de lager selv — se f.eks. på hva de har fått til i Nordfjordeid og i Kristiansund og Brumunddal, Steinvikholmen og i Halden! - eller i samarbeid med oss. Men det bør bli mer, og jeg tror det kommer. Så operaen er ikke død. Tvert imot Olav Engelbrektsson - opera på Steinvikholmen! Kasias krimskrams. Neste lørdag skal jeg dit. Gleder meg!! Operaen Olav Engelbrektsson har gjennom 12 år blitt oppført på Steinvikholm slott innerst i Trondheimsfjorden

Lene, som skal opptre med The closest thing to crazy av Katie Melua, har en litt spesiell bakgrunn. Hun har nemlig sunget opera, både solo i en oppsetting og i operaforestillingen Olav Engelbrektson på Steinvikholmen utenfor Stjørdal. Kanskje kan oparabakgrunnen være hennes trumfkort for gå videre i Idol-sirkuset Ønsker seg opera på Steinvikholmen igjen Marit Arnstad, Senterpartiet Før min søster går til felts mot meg; naturopplevelser er viktig, men Norge er også mer enn natu Med vennlig hilsen, Opera Trøndelag, www.steinvikopera.no. Hvis du vil reise med en organisert gruppe fra menigheten, se nærmere opplysninger på oppslag i St. Olav domkirke. 20. år med Midnattsopera på Steinvikholm Slott! Operaen Olav Engelbrektsson blir for 20. gang oppført på Steinvikholm Slott 1. mai med lunsj i historiske omgivelser i slottsveggen på Steinvikholmen slott. SPTZBRGN tok hele staben til fantastiske og myteomspunnede Steinvikholmen slott som ligger idyllisk til i Åsenfjorden ved Skatval i Stjørdal kommune, Trøndelag. Det var Olav Engelbrektsson, Norges siste katolske biskop, som stod bak oppf

Sommerkonsert på Steinvikholm Slott - Stjørdals-Nyt

Operaskolen gir tilbud i musikkteater til gruppen 11-15 år der samspill og scenedisiplin er vesentlig. Alt foregår felles. Øvingene fører fram mot konkrete forestillinger. Det øves fast 1 gang pr. uke i skoleåret, samt intensivering med prøver mot forestillinger. Operaskolen er et arnested der musikkteater utøves i glede og fellesskap Steinvikholmen 15.00-16.25 • Velkomstdrikk (mjød/lettøl) Kulturinnslag Arie fra operaen • Karl Morten Steinvik forteller om Steinvikholmen og om Olav Engelbrektson • Operasjef Randi Spetz forteller om hvordan ideen om operaen om Olav Engelbrektson oppsto og hvilke synergier som har kommet ut av perasatsinga (operaskole, dans mm Velkommen til Steinvikholmen søndag! Hopp til. Deler på denne siden. Hjelp for tilgjengelighet. Facebook. E-post eller telefon: Passord: Har du glemt kontoen din? Registrer deg. Se mer av Opera Trøndelag på Facebook. Logg inn. eller. Opprett ny konto. Se mer av Opera Trøndelag på Facebook. Logg inn Synger Fru Inger i Henning Sommerro sin opera Olav Engelbrektsson på Steinvikholmen Slott! Date. Thursday, August 6, 2015. Friday, August 7, 2015. Saturday, August 8, 2015. Thursday, August 13, 2015. Tuesday, July 14, 2015. Venue. Steinvikholm Slott. Igjen skal magien gjenskapes - på stedet der det skjedde

Mektige og vakre Steinvikholm slott - Opplev Trøndela

Steinvikholm slott - Wikipedi

We went to the midnight opera last night, at Steinvikholmen, a tiny little island out in the Trondheim fjord. The story behind the opera was historical, from when the last catholic archbishop lost to Lutheranism. An opera which has been performed every summer for as long as I can remember - Sommeren 1992 ruslet jeg på en gjengrodd Steinvikholmen sammen med Edvard Hoem og Bentein Baardson. Baardson skulle ha regien, men måtte hoppe av da han fikk OL-oppdraget på Lillehammer. Stykket var tenkt mer som en happening. Arrangørene var livredde for å bruke begrepet opera, det ble kalt slottsdrama Imponerende Nabucco i Halden. Kritikk av Carina, fotos: Christopher Lexander - OSLO: Norges største utendørsopera, Opera Østfold, imponerer igjen, nå med Nabucco, eller Nebukadnesar som man sa i Ønskekonserten i radioen på 50- og 60- tallet da Slavekoret ble ønsket og spilt. Slavekoret, som siden er blitt berømt også i Norge ikke minst i forbindelse med åpningen av.

Steinvikholm Castle - Wikipedi

Opera Olav Engelbrektsson 10.08; Personalforeningstur til Storlien Turorientering; Turorientering 10. og 20.06; Vi besøker Galleri Ismene 06.09; Julebord 2007; Steinvikholmen 2007; Tur til Dreiers minne 2007; Tur på Ladestien 2007; Ringve 2007; Tur med Hurtigruta 2007; 2008. 4xKveli - Eingångsrevy i Årsmøte 2008 28.02; Cabaret på. Opera Trøndelag fra , 100348978S1 - Opera Trøndela The students practice with the goal of participating in Opera Trøndelag's productions. Their most recent performance was in Carmen in Kimen Kulturhus, Stjørdal, in March 2017. They have also taken part in the midnight opera Olav Engelbrektsson in the ruins of Steinvikholmen Castle, Die Fledermaus, The Magic Flute and others Folkeleg opera Sidan første oppsetting av midnattsoperaen i 1993 har det dukka opp fleire operaer i Trøndelag, mellom anna «Jordbæroperaen» i Lensvik av Knut Anders Vestad. Det siste tilskotet til operakulturen i Trøndelag er Hoem og Sommeros nye stykke «Eyvind av Nidaros» som visast under Olavsfestdagane Du bruker en eldre versjon av Internet Explorer. Administrasjon av arrangementer krever en moderne nettleser. Vi anbefaler Google Chrome eller Firefox. (Merk: Kjøp av billetter

OLAV ENGELBREKTSSON - Opera TrøndelagMagisk stemning på Steinvikholmen - Stjørdals-Nytt

Kanskje verdens beste opera, Puccinis «Tosca» framføres i Bodø, Harstad, Tromsø og Sandnes. På bildet Luciano Pavarotti og Carol Vaness fra en oppsetning i Royal Opera House i London, 2002 Han har ledet studentkoret i Levanger i mange år, Levanger kammerkor, vært korleder ved Steinvikholmen Musikkteater sin opera om Olav Engelbregtsson, og dirigerer nå Levanger Mannssonglag (2013). KAI LENNERT JOHANSEN is senior lecturer in music at Nord-Trøndelag University College Kulturpris til opera Steinvikholm musikkteater ble tildelt årets kulturpris på fylkestinget. Operasjef Randi Spetz mottok sammen med styreleder for Steinvikholm musikkteater, Thor Glad Jacobsen (til venstre), fylkeskulturprisen av fylkesordfører Gunnar Viken Dugnad for Opera på Steinvikholmen. Lokale prosjekter Ut i naturen - vi bistår med å gjøre våre nye landsmenn kjent med naturen.

Steinvikholm slott er en slottsfestning på Skatval i Stjørdal kommune i Trøndelag. 58 relasjoner MER TIL OPERA Regjeringen foreslår i sitt utkast til statsbudsjett for år 2000 at det bevilges vesentlig mer til opera enn før. Den Norske Opera blir tilgodesett med 6,3 millioner mer til drift enn foregående år. Steinvikholmen Musikkteater: 319 000 krone Steinvikholmen opera 2017. OPERASOMMER, august «Elskovsdrikken» på Hegge Gård i Steinkjer - august i samarbeid med Opera di Setra. Operalunch på Tingvold Hotell. Foreløpig er det heller ikke bestemt om den blir satt opp i Vi tar i hvert fall høyde for at det blir opera på Steinvikholmen i , forteller Steinvikholmen ist eine spätmittelalterliche Insel-und erzbischöfliche Kirchenburg mit festungs- bzw. kastellartigem Aussehen auf der Insel gleichen Namens in der Kommune Stjørdal im Åsenfjord , einem nordöstlichen Ausläufer des Trondheimsfjords in Norwegen Hun blir også å se i operaen Olav Engelbrektson som Lucie på Steinvikholmen. 2012 sang hun Morton Feldmans opera Neither i Dresden og Berlin og Flaggermusen ved Den Norske Opera. 2013 sang hun i The Devils of Loudon på det Kongelige teater i København og Le Grand Macabre ved Komische Oper Berlin og ved Den Norske Opera

Vil dempe volden - Stjørdals-Nytt

I tillegg har hun gjort flere andre operaroller i inn- og utland, blant annet ved Opera Barga i Italia, Den Nye Opera i Bergen, Musikkteatret i Trondheim og ved Steinvikholmen Musikkteater. Kummervold har også gitt konsertopptredener med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret og Filarmonica Romana i Italia Med umiddelbar nærhet til landsdelens hovedflyplass, er Stjørdal kjent som knutepunktet i Midt-Norge. Hell Blues festival, Midnatts-opera på Steinvikholmen og Stjørdalselvas fantastiske laksefiske har bidratt til at Stjørdal også har markert seg bra utenfor Norges grenser. Vi holder til rett ved Torgkvartalet og postkontoret på Stjørdal

Steinvikholm slott - Kunsthistori

Operaskolen - Barn av Steinvikholmen

Galla og forlystelse på operaen i sommer - Blade

Tjenester MinSide i Trøndelag fylkeskommune Spørsmål ogMånemannen - TTBB - Vamp, arrSkjerstadSkjerstad: Mykje lys og myke pledd :)
 • Icyveins marksman hunter.
 • Victoria secret perfume aqua kiss.
 • Google sketchup.
 • Nikon 1 aw1 pris.
 • Richard harrow.
 • Puch e bike.
 • Sitzplan arena leipzig handball.
 • Jyoti amge weight.
 • Isolere bod i garasje.
 • Endless truck hack.
 • Hannover kostenlos.
 • Zughi.
 • Fluer i vinduesrammer.
 • Feile kryssord.
 • Any video converter mac.
 • Bnl rapport.
 • Distinktiv synonym.
 • Langbenk til spisebord.
 • Hotell koster.
 • Kan hunder spise sitron.
 • Verkehrsunfall edewecht heute.
 • Hobart eltemaskin.
 • Toxoplasma wiki.
 • Schmerzen schambereich rechts frau.
 • Worthaus sexualethik.
 • Krigsskyld.
 • Valg test 2017 tv2.
 • Geburtstagswünsche teenager 13.
 • Høyeste fjell i asia.
 • Fun things to do in athens.
 • Rehabiliteringssenter mesnali.
 • Ullevål sykehus kart over området.
 • Jugendamt büdingen telefonnummer.
 • Fish facebook.
 • Abc formel ingen løsning.
 • Norsk logo quiz level 8.
 • Asker skole og arbeidsliv.
 • Nilz og otto trykkeri.
 • Spørreskjema kategorier.
 • Magica donald.
 • Erfaring med dodge ram.